Grote+belangstelling+verlaagt+weidepremie
Nieuws
© Jasper Schel

Grote belangstelling verlaagt weidepremie

De vroegweidepremie wordt verlaagd van 700 naar 600 euro. Dat komt omdat zich meer bedrijven dan verwacht hebben aangemeld, meldt ZuivelNL.

Aanvankelijk zou 700 euro per bedrijf worden uitbetaald, maar het totale budget is echter beperkt. Bedrijven konden zich tot 1 mei aanmelden voor deze premie. In totaal hebben zich 6.800 bedrijven hiervoor gemeld.

Bij de bepaling van het budget is uitgegaan van vijfduizend bedrijven. Die bedrijven zouden dan de maximale vergoeding van 700 euro beuren. Bovenop beide bedragen is 50 euro gereserveerd voor een cursus.

Ontvangen in najaar

Melkveehouders ontvangen de premie dit najaar, als blijkt dat ze geheel aan de voorwaarden voor de premie hebben voldaan. Daarbij hoort ook de toepassing van volledige weidegang gedurende het seizoen 2016.

De zuivelondernemingen voeren de regeling uit en doen ook de uitbetaling. In het algemeen gebeurt dit samen met de eigen weidegangregeling.

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer