Varkensslachterij De Wit naar PALI Group

De Wit Slachthuis Geldrop komt in handen van de kalfsvleesproducent en veehandelsorganisatie PALI Group uit 's-Hertogenbosch.

Varkensslachterij+De+Wit+naar+PALI+Group
© Ruben meijerink

De belangrijkste divisie van PALI Group is de productie van kalfsvlees. Om die productieketen optimaal te beheersen is er sprake van een sterk geïntegreerde structuur.

Vitelco, onderdeel van PALI Group, behoort tot de grootste kalverslachterijen ter wereld. Sinds de overname van leerlooierij Hulshof in Lichtenvoorde in 2014 worden de huiden verwerkt tot kalfsleer.

Marktpositie

De varkenhandel is goed voor bijna een kwart van de totale omzet van de PALI Group. Met de overname van De Wit Slachthuis Geldrop wil PALI Group zijn marktpositie verder versterken en de varkensketen verder integreren.

De ligging van De Wit Slachthuis Geldrop te midden van een substantieel deel van de Nederlandse varkensstapel, maakt dat transport en wachttijden van toeleverancier naar slachterij gering zijn, aldus PALI Group.

Bovendien is diezelfde regio het belangrijkste werkgebied van de varkenshandel van PALI Group.

749.000 slachtingen

De varkensslachterij van De Wit is gelegen op het bedrijventerrein Emopad in Geldrop. In 2015 is een uitbreiding en renovatie opgeleverd waarbij de capaciteit is verdrievoudigd naar 749.000 slachtingen per jaar.

De Wit Slachthuis Geldrop zal verder gaan onder de naam PALI Geldrop bv.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer