Nauwelijks klachten bij lichtuitstoot

Regionale meldpunten voor milieuoverlast ontvangen nog maar nauwelijks klachten van burgers over hinder van assimilatiebelichting. Dat meldt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Adri Bom-Lemstra in antwoord op vragen vanuit Provinciale Staten.

Volgens de gedeputeerde zijn de meldingen over lichtuitstoot in de greenports Westland-Oostland, Aalsmeer en Boskoop op de vingers van een hand te tellen.

'Voor Westland, Pijnacker-Nootdorp, Kaag en Braassem, Boskoop, Waddinxveen en Lansingerland gaat het per locatie om een enkele klacht per jaar.'

Omgevingsdiensten

Bij de klachtentelefoons van de regionale omgevingsdiensten kunnen burgers klachten melden over milieuaspecten die hun woonomgeving verstoren.

'Daarbij gaat het in de praktijk vooral om klachten over geluid en stank. lncidenteel komen er ook meldingen binnen over andere aspecten zoals stof, water, visuele hinder en lichthinder', aldus Bom-Lemstra.

Beperking

Statenleden vroegen de gedeputeerde begin dit jaar tijdens de behandeling van het Strategisch Handelingsperspectief Greenport Westland-Oostland naar meer informatie over eventuele klachten met betrekking tot lichthinder van kassen.

De eisen voor beperking van lichtuitstoot zijn de afgelopen decennia aanzienlijk aangescherpt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer