Twence mag mestfabriek in Zenderen bouwen

Als het aan provincie Overijssel ligt, kan Twence beginnen met de bouw van een mestfabriek in Zenderen. De provincie verleende deze week de vergunning aan de afvalverwerker.

Anderhalve week geleden ontstond nog commotie over de plannen omdat een aantal ingediende zienswijzen de vergunningverlening in gevaar leek te brengen.

Provincie Overijssel heeft de zienswijzen echter naast zich neergelegd. Dat betekent dat de initiatiefnemers nog op tijd zijn om de benodigde SDE-subsidie bij het ministerie van Economische zaken aan te vragen.

250.000 ton

'We hopen dat de pot nog niet leeg is', zegt voorzitter Arjan Bonthuis van LTO Noord Zuid-Twente. De afdeling is nauw betrokken bij het initiatief en zet zich in om veehouders te bewegen om de benodigde 250.000 ton mest aan Twence te leveren.

'Daarvoor hebben tot juni de tijd', aldus Bonthuis. 'Dan beslist de raad van commissarissen of de bouw definitief doorgaat.'

2017

De fabriek in Zenderen moet een kwart van het regionale overschot aan mest verwerken. Het is de bedoeling dat de fabriek halverwege 2017 gaat draaien.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie midden

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer