LTO+schuift+aan+bij+commissie+Nijpels
Nieuws
© Agriterra

LTO schuift aan bij commissie Nijpels

LTO Nederland schuift aan bij commissie Nijpels die staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) gaat adviseren over de toekomst van de veehouderij.

De werkzaamheden van de commissie worden aangepakt via Sociaal-Economische Raad (SER). Dit houdt in dat ook vertegenwoordigers van ondernemers- en werknemersorganisaties bij dit debat worden betrokken.

Op verzoek van LTO is nu gekozen voor het SER-spoor. 'We hebben ons hiervoor ingezet en dat is gelukt. Als de politiek wenst dat over de toekomstige veehouderij wordt gesproken, dat lijkt het mij volstrekt terecht dat de direct betrokkenen dan ook aan de gesprektafel zitten. En dat kon het beste via de SER', zegt voorzitter Albert Jan Maat.

Verduurzaming

LTO Nederland is als centrale ondernemingsorganisatie vertegenwoordigd in de SER. De commissie gaat zich naast mogelijke verbeteringen van de economische perspectieven richten op verdere verduurzaming en versterking van het maatschappelijk draagvlak.

De commissie staat onder leiding van Ed Nijpels. De overige leden zijn Joszi Smeets, Martin Scholten, Felix Rottenberg, Ruud Huirne en Hans Hoogeveen.

Voorstellen

De planning en opdracht van de commissie blijven dezelfde. De verwachting is dat rond de zomer de eerste voorstellen en adviezen op tafel komen.'

Maat: Het is prima als voortvarend wordt gewerkt mits dat grondig gebeurt zoals in de SER gebruikelijk, inclusief afstemming in het dagelijks bestuur van de SER.'

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer