Film over Groot Wilnis-Vinkeveen

Gebiedscommissie Utrecht West heeft een achttien minuten lange film laten maken over de resultaten die zijn bereikt bij de herinrichting van polder Groot Wilnis-Vinkeveen.

De film toont aan wat het in 2010 getekende convenant Groot Wilnis-Vinkeveen tot nu toe heeft opgeleverd. Er zijn veel fraaie beelden te zien van agrariërs aan het werk, het landschap uit de lucht, structuuraanpassingen en de maatgerichte natuurontwikkeling.

Onder meer zijn er in het gebied natuurvriendelijke oevers aangelegd, die ook 'boervriendelijk' zijn. Deze zijn ontworpen in overleg met de boeren in het gebied om afkalving van de veenoevers tegen te gaan.

Landbouw en natuur

In het convenant zijn afspraken gemaakt over vijf te realiseren doelen: het ontwikkelen van natuur, een duurzame toekomst voor de aanwezige landbouw, verminderen van bodemdaling, verbeteren van de waterkwaliteit en bevorderen van weidse recreatie.

Het convenant werd gesloten tussen LTO Noord, ANV De Utrechtse Venen, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieufederatie Utrecht, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht en provincie Utrecht.

Grote Sniep

Zichtbare resultaten zijn onder meer verbetering van de landbouwstructuur, de faunapassage bij de N212, natuurontwikkeling in de Grote Sniep rond het Paviljoen torenrestaurant en de aanleg van extra natuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer