Verandering+landbouw+in+%27Ondersteboven%27
Nieuws
© Nederland Ondersteboven

Verandering landbouw in 'Ondersteboven'

'Ondersteboven, Nederland in de jaren 60', de documentaireserie van NTR en VPRO, gaat zaterdag 23 april over grote veranderingen in het agrarisch landschap en de steden.

Nederland onderging in de jaren zestig een uiterlijke metamorfose. Nieuwe snelwegen kriskras door het land, moderne woon- en winkelkolossen werden uit de grond gestampt. Ook het boerenbedrijf ontkwam niet aan schaalvergroting.

De aflevering van 'Ondersteboven' besteedt onder meer aandacht de ruilverkaveling in de Alblasserwaard. Met Piet Brouwer blikt het programma terug op de grote vernieuwingen in de agrarische bedrijfsvoering waarmee hij te maken kreeg toen hij het boerenbedrijf van zijn vader overnam.

Maakbaar

In de aflevering is verder aandacht voor hoe planologen, architecten en stedenbouwkundigen in de jaren zestig werkten vanuit de gedachte dat Nederland maakbaar is, maar hierbij geconfronteerd werden met het nieuwe fenomeen van 'de mondige burger' via allerlei protestgroepen.

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer