Hulpstof glyfosaat ook ter discussie

Het Franse voedselagentschap Anses stuurt aan op een verbod van herbiciden waarbij glyfosaat gecombineerd wordt met de hulpstof tallow-amines.

Dat meldt onder meer persbureau Reuters en de Belgische website Vilt.be. Anses acht de combinatie van beide producten niet veilig en informeerde de fabrikanten al over de aanzet om de toelating in te trekken.

Tallow-amines wordt als hulpstof vooral aan herbiciden toegevoegd om de opname van de actieve stof door de plant te verbeteren.

Combinatie gevaarlijker

Glyfosaat-bevattende producten worden zowel met als zonder tallow-amines verkocht. De Europese voedselautoriteit EFSA stelde eerder al dat de combinatie voor de volksgezondheid gevaarlijker is dan glyfosaat alleen.

Producent Monsanto gelooft niet in een risico voor de volksgezondheid, maar kondigt wel aan geleidelijk af te stappen van tallow-amines. Volgens het bedrijf heeft daarom een eventueel verbod van de combinatie in Frankrijk slechts een beperkte commerciële impact.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer