Noord-Holland verkent digitale bereikbaarheid

Provincie Noord-Holland verkent de mogelijkheden om de digitale bereikbaarheid in de witte gebieden te verbeteren.

Uit onderzoek van Dialogic is gebleken dat 18.000 Noord-Hollandse adressen in het buitengebied geen toegang hebben tot snel internet. Aanbieders investeren daar niet in vanwege een te hoge onrendabele top.

Het provinciaal bestuur heeft in zijn coalitieakkoord 'Ruimte voor Groei' beloofd om 'de knelpunten van digitale ontsluiting' in kaart te brengen. Maar ook om te onderzoeken op welke wijze glasvezel zo goed en breed mogelijk bereikbaar wordt in Noord-Holland.

18.000 adressen

Gedeputeerde Jaap Bond voert gesprekken met betrokken wethouders, verschillende initiatiefnemers en een aantal providers. Doel daarvan is om te kijken hoe de 18.000 adressen kunnen worden aangesloten, zowel op organisatorisch vlak (het bundelen van de vraag) als financieel.

Verwacht wordt dat de uitkomsten van de verkenning, inclusief de financiële consequenties, dit najaar aan Provinciale Staten kunnen worden voorgelegd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer