Ambitieverklaring restwarmte Leidse regio

Nuon, Heineken Nederland, de gemeentes Rotterdam en Leiden, Warmtebedrijf Rotterdam en provincie Zuid-Holland hebben 5 april een ambitieverklaring getekend tot aanleg van een warmtetransportsysteem.

Ambitieverklaring+restwarmte+Leidse+regio
© Zuid-Holland

Hierdoor komt de aanleg van een 43 kilometer lange ondergrondse leiding een stap dichterbij. De gewenste leiding transporteert via een oostelijke route industriële restwarmte uit het Rotterdamse havengebied naar Leiden.

Na oplevering van het warmtetransportsysteem, verwarmt de restwarmte onder andere de stad Leiden en omliggende gebieden.

In de toekomst kunnen ook andere gemeenten en bedrijven langs het tracé, bijvoorbeeld de glastuinbouw in het Oostland, profiteren van de warmtelevering.

Warmterotonde

'Dit is een mooie stap richting een open warmtenet in Zuid-Holland, de warmterotonde. De provincie ziet vooral kansen voor verbreding', geeft gedeputeerde Han Weber aan.

'We zijn bezig met het betrekken van meer aanbieders van duurzame warmtebronnen bijvoorbeeld aardwarmte en biomassa en meer afnemers bijvoorbeeld glastuinbouwgebied Oostland.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer