Dewulf rooit op variabele diepte

Dewulf heeft een nieuwe generatie van de ZK-reeks geïntroduceerd. De twee- en drierijige zelfrijdende klembandrooiers met afvoerelevator zijn uitgerust met de nieuwste technologieën.

Bijzonder zijn de twee of drie rooi-elementen die volledig onafhankelijk in hoogte werken. Daardoor houdt elke rooischaar afzonderlijk de gewenste diepte aan.
Dankzij Floating Shares blijft er een maximale stabiliteit gegarandeerd, ook bij hoge rooisnelheden. De hydraulisch aangedreven torpedo's liggen aan de basis van een nauwkeurig knipresultaat.
Dankzij de super grip-profiel plukriemen van 14.000 millimeter is er langer te rooien als de omstandigheden verzwaren. Op elk rooi-element kunnen twee of drie optionele roterende reinigers wanneer gewenst zorgen voor een intensievere reiniging.
De nieuwe generatie onderhoudsvrije Gearbox Drive van de messen draait met een hoger toerental en heeft minder bewegende delen. De lagers van de messen zijn hermetisch afgesloten via een Labyrinth Sealing, waardoor de duurzaamheid wordt verhoogd.
Een hydraulisch aangedreven rol onder messen sluit verlies van wortelen uit. Een tweede hydraulisch aangedreven rol is voorzien bij de ingang van de loofkap, om loofophoping op de dwarsband te vermijden. De positie van de dwarsband zorgt voor een optimale vulling van de afvoerelevator.
Dankzij de lange rooiriemen is de afvoerelevator tevens hoger op het chassis bevestigd. Het product wordt hierdoor minder steil omhoog getransporteerd, waardoor er geen wortelen terugvallen. Dit zorgt voor een productvriendelijk transport en een hoge capaciteit.
De ZKIIse en ZKIIIse zijn standaard uitgerust met een egelband (1.000 millimeter breed en 1.680 millimeter lang), waardoor een volledig schoon af land product zonder verlies mogelijk is.

Comfortabele cabine

De nieuwe cabine biedt veel comfort en zorgt voor een goed zicht op de rooi-elementen. De ergonomische bediending via een joystick en twee control-units voor het rooi- en rijgedeelte maakt het rooien met de ZK-reeks plezierig.
Door de optionele automatische sturing kan de chauffeur zich maximaal concentreren op de verdere optimalisatie van het rooiproces. Via de optionele afstandsbedieningen is de afvoerelevator vanuit de meerijdende trekker te bedienen.
Dankzij de open constructie is de volledige productstroom te volgen vanuit de cabine. De vier (optionele) camera's geven een gedetailleerd beeld van de werking van de messen, de loofafvoer, het vullen van de afvoerelevator en een overzicht bij het achteruit rijden.
In het motorcompartiment zit een krachtige Scania DC9, stage IV Final met 257 kilowatt (350 pk). Deze motor voldoet aan de strengste eisen op het gebied van emissienormen en rooit met maximaal 1.600 toeren per minuut.
Met verschillende wielconfiguraties kunnen klanten de bodemdruk van de rooier minimaliseren. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de wielen te vervangen door rupsen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer