Landschapstafel Voorne Putten ziet boer

De recent ingestelde 'Landschapstafel Voorne Putten' kijkt nadrukkelijk naar boeren en tuinders als het gaat om nieuwe plannen voor het toerisme op het eiland.

Landschapstafel+Voorne+Putten+ziet+boer
© Van Kempen

Als boeren en tuinders inspelen op toerisme en recreatie kunnen boeren en tuinders het open landelijk gebied versterken en behouden, stelt de Landschaptafel.

Een plan dat vanuit de agrarische sector bij de Landschapstafel is aangedragen om in aanmerkingen te komen voor subsidie, is het idee van een proefschuur. Een groep boeren en tuinders wil hier hun eigen streekproducten lokaal verkopen.

Centrale gesprekspartner

De Landschapstafel is opgericht op initiatief van provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De tafel moet functioneren als centrale gesprekspartner vanuit het gebied ten aanzien van beleid en financiering van natuur en recreatie en toerisme.

Naast LTO Noord zijn de vier betrokken gemeenten, Natuurmomenten, Zuid-Hollands Landschap, Waterschap Hollandse Delta, gemeente Rotterdam en marketingbureau Op Voorne Putten lid van de groep.

LTO Noord

Namens LTO Noord Voorne Putten is afdelingsbestuurder Nico Rodenburg vertegenwoordigd. 'De Landschapstafel kan voorstellen indienen voor projecten over alle sectoren heen. Vanuit de landbouw worden we uitgedaagd met voorstellen te komen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer