Nijmegen eist miljoenen van Hilckmann

Gemeente Nijmegen eist in kort geding de 21 miljoen euro terug die het betaalde voor de nieuwbouw van slachterij Hilckmann.

Nijmegen wil op de locatie van Hilckmann aan de Waalhaven nieuwbouw plegen. Om de werkgelegenheid te behouden, betaalde de gemeente 21 miljoen euro mee aan de bouw van de nieuwe slachterij in Haps.

Dat besluit werd mede genomen, omdat ook ING en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij BOM Capital bereid waren 34 miljoen in het project te steken. Achteraf bleek dit een onjuiste aanname.

Stekker eruit

Kort na het overmaken van het bedrag trok Hilckmann de stekker uit de nieuwbouwplannen en beëindigde alle bedrijfsactiviteiten, omdat het niet lukte nieuwe afzetmogelijkheden te vinden in China.

De Nijmeegse politiek voelt zich belazerd, legde beslag op het bedrijf en eiste vorige week in kort geding het geld terug, schrijft de Volkskrant woensdag.

'Ik heb het gevoel dat we erin zijn geluisd', zegt GroenLinks raadslid Noël Vergunst nu in de krant.

Aflossing

De politici voelen zich in dit beeld gesterkt door het feit dat Hilckmann een dag na de betaling door de gemeente in juli 2015 een lening van 9,8 miljoen euro afloste bij ABN Amro.

Hilckmann zelf liet vorige week in een persbericht weten dat er in de media sprake is van een 'ongenuanceerde aanval'. De directie stel naar 'eer en geweten' te hebben gehandeld. De procedure rond de verhuizing zou te lang hebben geduurd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer