Meer boeren gebruiken Waddenslib

Meer boeren uit de Veenkoloniën gaan proeven doen met Waddenslib voor grondverbetering. Zo'n 900 ton zoute slib uit de Eemshaven wordt dit jaar naar de Veenkoloniën vervoerd, vorig jaar was dat 400 ton. Groningen Seaports streeft naar een vierjarige pilot.

Meer+boeren+gebruiken+Waddenslib
© NVT

Elf akkerbouwers en melkveehouders gaan de slib toedienen op hun gewassen, laat Bart van der Kolk van Groningen Seaports weten.

Vorig jaar startte het havenbedrijf samen met vier akkerbouwers en een melkveehouder en adviesbureau Biogeoloog een proef om de slib als bodemverbetering in te zetten.

Zandgrondverbetering

Akkerbouwers en melkveehouders uit de Veenkoloniën willen ook dit jaar Waddenslib ontvangen, blijkt uit het onlangs uitgebrachte rapport Waddenslib voor zandgrondverbetering.

Uit de pilot, die financiële steun kreeg van onder andere LTO Noord Fondsen, blijkt dat er geen grote verschillen zijn waargenomen in de groei van de bieten, de opbrengst van het gras was iets groter.

Aanleiding voor de boeren om er verder mee door te gaan is dat de gewassen door het zoute slib geen schade hebben ondervonden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  55 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer