Hy%2DCare+varkenstal+doet+het+goed
Nieuws
© MS Schippers

Hy-Care varkenstal doet het goed

Tijdens de laatste ronde haalden vleesvarkens in de Hy-Carestal van MS Schippers een extra rendement van 28,63 euro per vleesvarkenplaats, meldt de Brabantse onderneming. Dat is boven verwachting, aldus divisiemanager Mart Smolders.


De Hy-Care vleesvarkensstal van MS Schippers werd een klein half jaar geleden geopend. Smolders geeft aan dat de resultaten tot nu toe beter zijn dan de betrokkenen hadden durven dromen.

Hygiënisch werken

'Ik had het niet geloofd, als ik het niet zelf had gezien. En dat puur door hygiënisch te werken', merkt Smolders op. Voor het onderzoek deelde MS Schippers een normale varkensstal voor duizend varkens in twee delen: referentie en Hy-Care.

In het referentiegedeelte worden varkens verzorgd zoals dat op de meeste vleesvarkenbedrijven gebeurt. In het Hy-Care gedeelte gelden strikte hygiëneprotocollen. 'Hiermee wordt bijvoorbeeld kruisbesmetting zoveel mogelijk beperkt' legt Pim Peters, verzorger van de beide stallen, uit.

Extra rendement

In de referentiestal wordt ten opzichte van het gemiddelde saldo voor vleesvarkens een extra rendement per vleesvarkenplaats gehaald van 15,57 euro. In het Hy-Care gedeelte is dat 28,63 euro, meldt MS Schippers.

'Naast een snellere groei en een verbeterde voerconversie, hebben we vooral ook duidelijk betere resultaten terug vanuit het slachtrapport. Hogere spierdikte, veel dubbel AA'tjes en voornamelijk een hogere longgezondheid in vergelijking met onze referentiestal', aldus Pim Peters.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer