Franse slag bij kenniscentrum KCP

Kenniscentrum Plantenstoffen (KCP) haalde tijdens een recente handelsmissie naar Frankrijk de banden aan met Cosmetic Valley, een bekend cosmeticacluster in Chartres.

Franse+slag+bij+kenniscentrum+KCP
© Kenniscentrum Plantenstoffen

De handelsmissie was onderdeel van het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima aflegden op 11 en 12 maart.

De reeds bestaande samenwerking tussen KCP en Cosmetic Valley wordt de komende jaren verder uitgebouwd.

Cosmetische producten

De cosmetische sector heeft een toenemende vraag naar natuurlijke en nieuwe bioactieve moleculen, zoals kleurstoffen of stoffen die werkzaam zijn tegen veroudering.

De Nederlandse tuinbouwsector is met de aanwezige biodiversiteit aan plantenstoffen een partner bij uitstek voor de levering van deze natuurlijke stoffen.

Extractenbibliotheek

De Extractenbibliotheek die onlangs operationeel werd, staat centraal in de samenwerking tussen Cosmetic Valley en KCP. Beide zetten zich in om de samenwerking tussen cosmetische bedrijven en tuinbouwbedrijven te stimuleren.

Dankzij de open uitwisseling van kennis en ervaring zullen beide partijen daarvan profiteren. Cosmetic Valley door de komst van nieuwe stoffen met innovatieve toepassingen en de Nederlandse tuinbouwsector als leverancier van plantenstoffen – met een bijbehorend nieuw verdienmodel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer