Bijeenkomst over fosfaatrechten (video)

Honderden boeren kwamen maandag bijeen in Markelo waar LTO Noord in een extra ledenbijeenkomst haar leden informeerde over de fosfaatrechten.

Bijeenkomst+over+fosfaatrechten+%28video%29
© Johan Wissink

Staatssecretaris Martijn van Dam kwam begin deze maand met de brief waar op hoofdlijnen de plannen in staan.

Dirk Bruins van LTO Vakgroep Melkveehouderij was samen met Jeanet Brandsma en Kees Romijn bereid de vragen van leden te beantwoorden. 'Volgens mij is het heel goed dat we dit soort bijeenkomsten organiseren, je merkt dat er op een aantal zaken nog vragen zijn' aldus Bruins.

'Mensen willen ook weten waar je als LTO voor staat en of je hard genoeg gestreden hebt. Wat heel erg leeft onder de leden is de peildatum van 2 juli en de korting die in een keer wordt doorgevoerd. De vragen uit de zaal luiden van 'kunnen jullie daar niet nog iets aan doen'. Dat is goed om mee te nemen, we weten wat er besproken is maar we moeten kijken wat er wellicht nog ingebracht kan worden.'

Melkveehouder Arie Mentink was tevreden over de bijeenkomst. 'Het was een vrij rustige discussie. Ik vind dat we goede uitleg hebben gekregen over de brief van Van Dam, en hoe onze voormannen en vrouw daarin zitten. Toch blijven er voor mij wel een aantal open eindjes en vraagtekens over.' De komende dagen houdt LTO meer ledenbijeenkomsten.

• Check voor meer nieuws dossier Fosfaatrechten

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer