Fosfaatrechten

Fosfaatrechten
© Nieuwe Oogst

Na een lange tijd van onduidelijkheid kwam vorige week dan eindelijk die langverwachte brief over fosfaatrechten. Als het aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken ligt, moet de melkveehouderij zo'n 4 tot 8 procent krimpen.
Voor veel ondernemers zal dit ingrijpende consequenties hebben. Er zijn nog veel open eindjes en dat betekent dat er nog lange tijd over gesproken zal worden. Dat is ook goed. Als LTO zullen we de komende tijd deze dialoog faciliteren. Er worden tal van ledenbijeenkomsten georganiseerd. Daar zullen we goed naar onze leden luisteren, zodat we een goede vervolgstap kunnen zetten, hoe die er ook uitziet.
Er is ongelooflijk veel energie gestoken in dit dossier. De werkorganisatie van LTO heeft alle zeilen bijgezet. Bestuurders uit de vakgroep hebben zich optimaal ingespannen voor het best haalbare resultaat. En omdat elk bedrijf weer anders is, is de impact voor onze melkveehouders ook divers. Dat maakt het gesprek met de sector niet altijd eenvoudig. Het lijkt er soms op dat we het nooit 100 procent goed hebben kunnen doen.
Ondanks alle emoties hoop ik toch dat er begrip is voor de dilemma's waar onze bestuurders voor stonden. Want welke keuzes er tijdens de onderhandelingen ook zijn gemaakt, het deed altijd wel ergens pijn. Aan de andere kant: te lang navelstaren is ook niet goed. Je moet dóór met je bedrijf. Laten we oplossingsgericht te werk gaan.
We zijn een goed georganiseerde vereniging, ook in Brussel. Ik ben ervan overtuigd dat dat ertoe doet. Samen hebben we veel te bieden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  55 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer