Tekort+aan+hop+voor+brouwers+speciaalbieren
Nieuws
© NVT

Tekort aan hop voor brouwers speciaalbieren

Veel brouwers van speciaalbieren kunnen maar moeilijk aan hop komen. Voorzitter Constant Keinemans van het Klein Brouwerij Collectief laat weten dat dit onder meer komt door de slechte oogst afgelopen jaar.

'Door de droogte waren de oogsten afgelopen jaar extreem slecht', zegt Keinemans.

'Een andere reden voor het tekort is de populariteit van speciaalbieren. Er worden nu twee keer zoveel speciaalbieren gebrouwen als zeven jaar geleden. En voor speciaalbieren heb je veel meer hop nodig dan voor gewone pils.''

Keinemans laat weten dat brouwers heel creatief zijn en zoeken naar alternatieve hopsoorten voor het produceren van hun speciaalbieren. Nederlandse brouwers halen hun hop onder meer uit Engeland, Duitsland en de VS.

Keinemans: 'Ik denk dat het een goede optie zou zijn meer hop in Nederland te gaan telen om minder afhankelijk te worden van hop uit het buitenland.''

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer