Nieuwe breedten Joskin sleepslangbomen

De Penditwist-sleepslangbomen van Joskin waren al verkrijgbaar met een werkbreedte van 9, 12, 15 en 18 meter. Nu zijn ze er ook in een breedte van 13,5 en 15 meter. De Pendislide-bomen zijn vanaf nu verkrijgbaar in 9, 12, 13,5 en 15 meter.

De Belgische machinefabrikant geeft met de nieuwe werkbreedtes antwoord op de behoeften van de klanten. 'Op basis van de gewone werkbreedten van de spuitbomen - 27 en 32 meter – zullen de gebruikers met Joskin verspreidingsbomen van 13,5 en 16 meter de grondverdichting en de spoorvorming met twee kunnen delen. De spuitmachine zal namelijk in dezelfde sporen rijden', meldt Joskin.

Reliëf volgen

De Penditwist-sleepslangboom brengt de mengmest aan de voet van de plant waardoor verliezen zijn te beperken. De Pendislide-bomen, uitgerust met sleufkouters, verhogen de verspreidingsprecisie van de mest door het reliëf van het terrein te volgen en de bladeren van het gewas opzij te zetten.
De verspreidingsbomen zijn volgens Joskin een mooie techniek om het contact tussen de mengmest en de lucht zo veel mogelijk te verminderen om zo ammoniakverlies en geur te beperken. De bomen verlagen de invloed van de lichtweerstand en daardoor het risico van drift en onregelmatigheid bij het verspreiden van de mest.
De Joskin-verspreidingsbomen zijn standaard uitgerust met een antidrupsysteem voor het transport (150 graden inklapfunctie), een hydraulische inklapfunctie en een anticrashinrichting om schade van obstakels te beperken. De constructie bestaat uit gegalvaniseerd staal.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer