Club van 100 werft op Tuinbouwdagen (video)

De Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem zijn dinsdagmiddag van start gegaan. Voor de Club van 100 vormt de driedaagse vakbeurs het ideale uithangbord. 'We willen dit jaar dat aantal leden behalen', vertelt projectleider Jan Willem de Vries.

Club+van+100+werft+op+Tuinbouwdagen+%28video%29
© Nieuwe Oogst

De Vries is namens Wageningen UR belast met het werven van toeleveranciers en handelsbedrijven in de glastuinbouw. Die groep bedrijven brengt geld bijeen voor strategisch onderzoek in hun sector.

'Te denken valt aan kassenbouwers, energie- en uitgangsmateriaalleveranciers, banken, accountants en verzekeraars.'

53 leden

De teller staat momenteel op 53 leden, geeft De Vries aan. Op de Tuinbouw Relatiedagen hoopt hij dat aantal te vergroten.

'We pakken hier met onze stand dan ook groot uit om dat te realiseren. De organisatoren hebben ons daarbij de helpende hand gereikt.'

Financiële bijdrage

Hoe meer deelnemers aan de Club van 100, hoe groter de financiële bijdrage aan innovatie in de tuinbouw. Voor De Vries ligt dit jaar de nadruk op 'weerbaarheid, weerbaarheid en weerbaarheid'.

'In die volgorde, want duurzaamheid is de grootste uitdaging waar de sector voor staat', verzekert hij.

Telers

Voor telers is geen plek in de Club van 100. Dat neemt niet weg dat De Vries deze groep nadrukkelijk wel wil bereiken, ook in Gorinchem.

'Ondanks dat telers het primaat van LTO Glaskracht Nederland zijn, starten we 19 februari met Inno20. Er hebben zich nog geen twintig innovatieve tuinders aangemeld, maar we trappen gewoon af. Al zijn het er maar vier.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer