Kamp achter verbindend verklaring

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is van plan akkoord te gaan met de verbindend verklaring voor het gezamenlijk onderzoeks- en innovatieprogramma van de Brancheorganisatie(BO) Akkerbouw.

Kamp+achter+verbindend+verklaring
© NVT

Met de verbindend verklaring moeten ook akkerbouwers die niet zijn aangesloten bij LTO en NAV (Nederlandse Akkerbouw Vakbond) zich registreren, gegevens beschikbaar stellen en financieel bijdragen aan het onderzoek.

Voorwaarde

De minister stelt als voorwaarde dat akkerbouwers die wel zijn aangesloten bij de belangenorganisaties eenzelfde verplichting aangaan. Kamp wil aan de niet-gebonden akkerbouwers geen zwaardere verplichtingen opleggen.

Voor de juridische binding die EZ vraagt, is aanpassing nodig van de statuten van BO Akkerbouw, LTO Nederland en de regionale organisaties, en NAV. Het is de bedoeling dat de organisaties een ledencontract aangaan met BO Akkerbouw.

Over drie weken neemt de minister een definitief over de verbindend verklaring.

3,3 miljoen euro

Het gezamenlijk onderzoeksprogramma wordt gefinancierd uit de financiële bijdragen van de akkerbouwers. Het programma loopt van 2016 tot 2020 en gaat uit van een budget van 3,3 miljoen euro op jaarbasis.

Voor het opleggen van de bijdragen van de akkerbouwers zijn gegevens nodig over de bouwplannen en de arealen. BO Akkerbouw hoopt hiervoor gebruik te kunnen maken van de gegevens van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer