Drents+geld+voor+jonge+boer
Nieuws
© NVT

Drents geld voor jonge boer

Provincie Drenthe heeft 836.000 euro beschikbaar als stimuleringspremie voor agrarische jongeren.

Jonge boeren en tuinders in Drenthe kunnen een steuntje in de rug krijgen bij het moderniseren en duurzamer maken van hun bedrijf. De premie is onderdeel van een landelijke regeling.

Boeren die veertig jaar of jonger zijn komen in aanmerking voor deze regeling. Zij kunnen van 1 maart tot en met 15 april 2016 een aanvraag indienen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Uniforme regeling

Om ervoor te zorgen dat de jonge boeren snel een aanvraag in kunnen dienen, is landelijk een uniforme regeling ingesteld met een relatief korte investeringenlijst. De regeling en investeringenlijst moeten nog worden vastgesteld door Gedeputeerde Staten.

De helft van de subsidie wordt door Europa gefinancierd, de andere helft komt van de provincies. Het is de eerste keer dat de regeling door de provincies wordt opengesteld en niet door het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie ondersteunt de provincies nog wel bij deze openstelling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer