Meer+Beter+Leven%2Dkeurmerkproducten+bij+Aldi
Nieuws
© Dierenbescherming

Meer Beter Leven-keurmerkproducten bij Aldi

Supermarktketen Aldi vergroot haar assortiment met producten met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Het gaat om vers vlees, vleeswaren, diepvriesvlees, droge worst, vleesconserven en samengestelde producten.

'Wij streven ernaar dat op lange termijn al onze dierlijke producten en producten met ingrediënten van dierlijke oorsprong minimaal aan de criteria van het één ster Beter Leven-keurmerk voldoen', schrijft Aldi in haar nationaal dierenwelzijnsbeleid, dat de supermarktketen maandag heeft gepresenteerd.

Verpakkingen

'Waar van toepassing plaatst Aldi vanaf 2016 het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming op productverpakkingen. Dat zorgt ervoor dat klanten bij Aldi een bewuste duurzame keuze kunnen maken voor meer dierenwelzijn', stelt de supermarktketen.

In het dierenwelzijnsbeleid is aandacht voor assortimentsopbouw, transparantie en traceerbaarheid, controles en audits, actieve bijdrage aan dierenwelzijn en een proactieve dialoog.

Dierenbescherming

Aldi heeft het nieuwe dierenwelzijnsbeleid voorgelegd aan de Dierenbescherming. 'We vinden het positief dat Aldi deze stappen zet voor meer dierenwelzijn en willen ze graag helpen om die doelen te realiseren', reageert directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer