Contract+Wageningen+UR+en+universiteit+Iran
Nieuws
© Rikilt

Contract Wageningen UR en universiteit Iran

Onderzoeksinstituut Rikilt van Wageningen UR gaat samenwerken met een universiteit in Iran.

Het gaat om de Shahid Beheshti University of Medical Sciences (SBUMS) in Teheran. Rikilt gaat de Iraanse universiteit helpen om de voedselveiligheid te verbeteren. Vrijdag tekenen beide partijen daartoe een intentieverklaring.

Iran exporteert diverse producten naar de Europese Unie (EU), zoals pistachenoten en saffraan. 'Nu de boycot voorbij is, wil het land de internationale handel verder intensiveren en het is daarbij van groot belang dat het kan voldoen aan de standaarden die in de EU en voor andere grote handelspartners gelden', aldus Rikilt.

Training

De exacte inhoud van de samenwerking krijgt de komende maanden vorm. Medewerkers van SBUMS hebben al een training in Wageningen gehad.

Iran gaat mogelijk ook samenwerken met andere onderdelen van Wageningen UR. Zo wordt op verzoek van de Iraanse overheid een plan opgesteld hoe de landbouwproductie in Iran kan verbeteren. Verder geeft Wageningen UR advies over het opzetten van een waterinstituut.

Westerse sancties

Wageningen UR heeft al langer banden met de Iraanse overheid. Door de westerse sancties stond die samenwerking de afgelopen jaren op een laag pitje.

Momenteel werken zo'n 35 Iraanse promovendi in Wageningen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer