LTO al bezig met Kamerverkiezingen

Verkiezingen… Heeft LTO op dit moment niks beters te doen? Deze wat botte reactie kreeg ik toen onlangs in boerengezelschap werd gemeld dat de LTO-organisatie bezig is met de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer die, als het kabinet Rutte de rit uitzit, volgend jaar maart worden gehouden.

LTO+al+bezig+met+Kamerverkiezingen
© Nieuwe Oogst

In een periode van Nederlands voorzitterschap van de EU, discussies over fosfaatrechten, TTIP-onderhandelingen, vluchtelingen en oorlogsgeweld in het Midden-Oosten lijkt het wereldvreemd om met die verkiezingen bezig te zijn. Toch zijn de voorbereidingen al op meerdere niveaus aan de gang.

Inhoud

Elke politieke partij wil met een sterk verkiezingsprogramma voor de dag komen. Er wordt al geschreven aan die programma’s, ook voor hoofdstukken als land- en tuinbouw, natuur en omgeving. Dan is het wel zinvol om de mensen te kennen die de pen hanteren. En van meet af aan te zorgen voor ‘agrarische inbreng’ en mee te praten over de inhoud.

Toekomstig beleid

We gaan het gesprek aan met de programmacommissies die lijnen uitzetten voor toekomstig beleid. Het gaat over de toekomst van de agrosector én die van individuele bedrijven. We praten ook met fractievoorzitters van de politieke partijen om duidelijk te maken dat ruimte voor het agrarische bedrijfsleven essentieel is als krachtige motor van de economie. Hierbij past een investeringsagenda met fiscale en beleidsruimte.

Geprikkeld

LTO neemt het initiatief om de inbreng van de leden, ook rechtstreeks van individuele ondernemers, te kanaliseren richting politiek. Hopelijk voelen ondernemers zich geprikkeld om mee te praten over het toekomstig beleid. Die toekomst is dichterbij dan u denkt.

Albert Jan Maat
voorzitter LTO Nederland
@AlbertjanMaat

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer