Sector promoten bij Winterfeesten

Reusel - De Winterfeesten Reusel-de Mierden stonden de afgelopen drie dagen in het teken van de agrarische sector.

Sanne JansenSchaatsen op de ijsbaan en een beker warme chocolademelk na. Maar ook leren hoe een luchtwasser werkt en te weten komen hoe het hok van een varken eruitziet. Kortom, bij de Winterfeesten in Reusel wordt het nuttige met het aangename gecombineerd.
Enkele maanden geleden zijn acht jonge veehouders uit Reusel benaderd door de burgemeester voor deelname aan de Winterfeesten. ‘Hij kende ons nog, omdat we een keer als groep bij de gemeenteraad hebben ingesproken over de urgentiegebieden’, vertelt varkenshouder Rick van den Borne (27). Hij is een van de kartrekkers.
‘De veehouderij ligt hier nogal eens onder vuur, dus dit evenement zagen we als kans. We doen veel meer investeringen om duurzaam te produceren dan een gemiddelde burger weet. Hopelijk hebben we een stukje onwetendheid kunnen wegnemen.’
Ook positief vindt Van den Borne dat de sector naar de burger kwam in plaats van andersom. ‘Ik weet niet hoeveel mensen we bereikt hebben, maar zoveel bereik je normaal gesproken niet tijdens een open dag.’
De driedaagse bood tal van activiteiten. Er was een kindermiddag en een sectorpad. Langs deze route door de tent stonden standjes opgesteld met wetenswaardigheden over de sector, zoals een demo-luchtwasser. Verder was er een talkshow, biggenrace, traptractorrace, pubquiz en feestavond. De Winterfeesten duren tot en met 30 december.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer