3,5 miljoen voor kavels

Noord-Holland - Provincie Noord-Holland stelt 3,5 miljoen euro beschikbaar voor verbetering van de kavelstructuur van agrarische bedrijven. De helft van dit bedrag komt van de Europese Unie in de vorm van POP3-gelden.


Het verbeteren van de kavelstructuur zorgt voor meer efficiëntie en voor energiebesparing, stelde de provincie bij de bekendmaking van het budget.
Aandacht voor ruilverkaveling is van belang omdat het aantal kavels per bedrijf en de spreiding ervan is toegenomen. Dat komt doordat landbouwbedrijven agrarische grond hebben gekocht van bedrijven die gestopt zijn.
Door ruilverkaveling vermindert het landbouwverkeer op openbare wegen en neemt de verkeersveiligheid toe. Ook kan het de weidegang van koeien vergemakkelijken. Verder biedt het mogelijkheden voor het aanpassen en de aanleg van wegen en aanpassingen aan het watersys-teem. Daarnaast biedt ruilverkaveling mogelijkheden voor het vergroten van de hoeveelheid natuur in Noord-Holland.
Met de regeling voor de ruilverkaveling kan subsidie worden verstrekt voor de kosten van planvorming, administratieve lasten en het verbeteren van de toegankelijkheid, bodemkwaliteit en de waterhuishouding van kavels. Daarnaast is subsidie beschikbaar voor compensatie van mogelijke negatieve effecten van verkaveling op de omgeving.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer