Nog+800+hectare+bieten+in+de+grond
Nieuws
© Harry Tielman

Nog 800 hectare bieten in de grond

Op een kleine 800 hectare na zijn de suikerbieten gerooid, meldt Suiker Unie. Of die allemaal op tijd zijn te rooien, is de vraag. In het noordoosten zijn enkele percelen nog erg nat, weet de Agrarische Dienst van de Suiker Unie.

Mogelijk dat delen van percelen voor de bietenrooier niet voor het einde van de bietencampagne bereikbaar zijn.

Harry Visser van de Agrarische Dienst van Suiker Unie vindt daarnaast rooien in december eigenlijk te laat. 'Het brengt risico's met zich mee.'

Regen

Dit jaar heeft Visser er wel begrip voor. 'De vele regen heeft telers verrast. In de periode daarvoor was het relatief warm en heb je de bieten liever nog niet in de bult liggen.'

De bietenkwaliteit blijft op niveau. Het suikergehalte was afgelopen week gemiddeld 17 procent. De hoeveelheid tarra is gemiddeld 11,6 procent, terwijl dat een week eerder 12,6 procent was.

Bietenzaad

De bietenzaadbestelling voor 2016 is in volle gang. Niet alle rassen zijn onbeperkt leverbaar. Voor deze rassen geldt op=op.

Op dit moment is het rhizomanieresistente ras BTS 750 al uitverkocht. Deze nieuwkomer op de rassenlijst van Betaseed heeft een hoge financiële opbrengst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer