Brussel als eyeopener (video)

Ruim dertig leden van LTO Noord Zuid Oost Veluwe hebben een bezoek gebracht aan Brussel. 'Samenwerken' is de rode draad die zij te horen kregen.

Brussel+als+eyeopener+%28video%29
© Henriët Dijk - LTO Noord

'Wij vinden het belangrijk dat leden en jongeren zien wat wij in Brussel doen. Wat voor invloed LTO er heeft', vertelt afdelingsvoorzitter Evert Jan Wijers.

Hoeveel belangen

'Zo krijgen mensen een beeld van hoe groot Europa is en hoeveel belangen er spelen. Dat het dus erg belangrijk is om medestanders te vinden die jouw standpunt ondersteunen', aldus Wijers.

De leden hadden onder andere een gesprek met LTO-lobbyist Koert Verkerk, landbouwattaché Frits Thissen en Europarlementariër Jan Huitema. Zij benadrukten het belang van samenwerken.

Partijpolitiek

'Hier ben je één van de 28 lidstaten. Partijpolitiek speelt minder, want je komt voor het Nederlands belang op', stelt Verkerk.

Eye-opener

Melkveehouder Johan Oolman uit Wilp vindt eigenlijk dat veel meer leden een bezoek aan Brussel zouden moeten brengen. 'Ik ben positiever terug gekomen dan ik heen ben gegaan', stelt hij. 'Het was voor mij echt een eye-opener dat er in Brussel minder aan partijpolitiek wordt gedaan. Hier is het meer samen een standpunt bepalen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer