Meer onderzoek naar grondstoffen uit suikers

Cosun krijgt 1 miljoen euro subsidie van de provincie Noord-Brabant voor dit fundamentele onderzoek naar nieuwe grondstoffen uit suikers.

Meer+onderzoek+naar+grondstoffen+uit+suikers
© Nieuwe Oogst

Noord-Brabant stimuleert innovatie om toegevoegde waarde te halen uit suikers en agrarische reststromen. Naast voeding gaat het ook om de productie van chemische producten.

Agro & Food Cluster

Cosun startte in mei 2015 met de bouw van het Cosun Innovatiecentrum op het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord naast de fabriek van Suiker Unie. In dit centrum wordt onderzoek gedaan naar nieuwe toepassingen voor agrarische (rest)stromen.

Op deze locatie werken bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen samen om de biobased economy te ontwikkelen. Naast de provincie Noord-Brabant zijn de provincies Zeeland en Zuid-Holland partners in dit netwerk.

Reststromen

Het onderzoek richt zich onder andere op reststromen van onder andere aardappels en suikerbieten. Het gaat bijvoorbeeld om de productie van hoogwaardige materialen of plantaardige grondstoffen voor de chemie.

Deze ontwikkelingen versterken de Brabantse economie en geeft ook de werkgelegenheid in de regio een impuls. In totaal biedt het centrum straks 100 fte werkgelegenheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer