‘Netwerk nog steeds nodig voor agrarische vrouwen’

Willemien Koning is vorige week voor nog eens twee jaar verkozen tot voorzitter van Copa Women’s Committee, de Europese koepel van Vrouw & Bedrijf. Ze wil haar Brusselse kennis en contacten inzetten om de positie van vrouwen op agrarische bedrijven te versterken.

Mike SchellartEen verrassing was haar verkiezing niet, want tegenkandidaten waren er niet. Toch is Willemien Koning (49) blij. ‘Het eerste jaar ben je druk met inwerken, het tweede jaar begin je te sturen. Nu de boel op de rails staat, kunnen we de komende twee jaar structureel echt iets doen.’
Koning zit samen met haar man en zoon in de maatschap van het melkveebedrijf in het Noord-Hollandse Oudkarspel. Ze houden 95 melkkoeien en 50 stuks jongvee op 55 hectare land. Daarnaast is ze voorzitter van LTO Noord Vrouw & Bedrijf, LTO Nederland Vrouw & Bedrijf en Copa Women’s Committee. Ook zit ze voor het CDA in Provinciale Staten van Noord-Holland, de adviesraad van Agriterra en de commissie internationale samenwerking bij LTO Noord.

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer