Weinig+handel+in+tarwe
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Weinig handel in tarwe

De tarwenoteringen op internationale graanmarkten blijven deze week stabiel vanwege relatief weinig handelsactiviteiten.

Op de Matif in Parijs bleef de notering voor voertarwe op levering in maart 2016 gehandhaafd op ongeveer 184 euro per ton.

Kopers nemen op de markt een afwachtende houding aan vanwege de hoge voorraden en de goede oogstverwachtingen voor seizoen 2015-2016. Bovendien zien de omstandigheden voor ingezaaide winterarealen er in de meeste teeltregio's gunstig uit.

Positieve berichten

Er komen volgens RVO in het weekbericht granen positieve berichten vanuit de Europese Unie, Rusland en de Verenigde Staten. De wintertarwe ontwikkelt zich daar overwegend goed vanwege de neerslag van afgelopen periode.

Uitzondering zijn de Balkanregio, Polen en zeker ook Oekraïne waar het te droog is. In Oekraïne is 89 procent van het geplande winterareaal ingezaaid, de verwachting is dat er komend jaar meer zomergranen worden geteeld.

Vertraging oogst

In Brazilië en Argentinië zorgt neerslag op dit moment voor vertraging van de tarweoogst. In India verloopt de inzaai van tarwe moeizaam ook door droogte.

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer