Grote+bedrijven+gaan+sneller+betalen
Nieuws
© Wikipedia

Grote bedrijven gaan sneller betalen

Een groep Nederlandse bedrijven gaat zijn mkb-leveranciers voortaan sneller betalen. Het gaat om Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina.

De bedrijven zijn de voortrekkers van Betaalme.nu, een vanuit het Nederlandse bedrijfsleven gelanceerd initiatief, dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Mkb-bedrijven moeten nu vaak lang wachten op hun centen voor geleverde goederen en diensten. Daardoor ontstaat een gebrek aan liquiditeit, waardoor deze leveranciers in grote problemen kunnen komen.

Doel

Het doel van Betaalme.nu is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen meedoet en facturen van hun kleinste leveranciers het liefst binnen 30 dagen gaat betalen. Volgens recent onderzoek staan facturen nu gemiddeld 42 dagen open.

MKB-Nederland is blij met het initiatief. Het slechte betaalgedrag van grote ondernemingen, maar zeker ook van overheden is de organisatie al heel lang een doorn in het oog.

Afhankelijk

'Voor kleine bedrijven zijn dit vaak de belangrijkste klanten, van wie ze afhankelijk zijn. Dat maakt het lastig iets te ondernemen als tijdige betaling uitblijft', zegt voorzitter Michaël van Straalen van de brancheorganisatie.

ANP

Weer

 • Woensdag
  9° / -3°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  50 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer