Erfemissiescan+klaar+voor+de+praktijk
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Erfemissiescan klaar voor de praktijk

Adviseurs van de gewasbeschermingshandel zijn klaar om erfemissiescans uit te voeren bij agrarische ondernemers en hen te adviseren over emissiereducerende maatregelen.

Het Toolboxteam Water gaf vorige week trainingen aan de gewasbeschermingsadviseurs voor een toelichting op de scan en over de wetgeving op het gebied van erfemissies.

Telers kunnen ook zelf via www.erfemissiescan.nl door het invullen van vragen eenvoudig het risico op de emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf hun erf in kaart brengen.

Parktische informatie

Na de afname van een erfemissiescan krijgen de telers te zien bij welke activiteiten emissie naar het oppervlaktewater op kan treden. Daarnaast geeft de scan praktische informatie over maatregelen om emissie vanaf het erf te verminderen.

Doel van met name LTO Nederland en Agrodis is om de erfemissiescan dit jaar samen met vijfhonderd agrarische ondernemers uit te voeren.

Toolbox Water

De erfemissiescan is ontwikkeld door CLM en door Broos Water op verzoek van LTO Nederland, de Unie van Waterschappen, Agrodis en Nefyto. Deze organisaties zijn in 2014 gestart met de Toolbox Emissiebeperking.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  60 %
Meer weer