POV I&R/VVL op 4 oktober life

Op 4 oktober gaat het POV I&R/VVL life. I&R/VVL is het alternatief dat de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) biedt. Door het aanspreken van financiële reserves kost het varkenshouders voorlopig niets.

POV+I%26amp%3BR%2FVVL+op+4+oktober+life
© Jacob van Essen

Het I&RVL-bureau Varkens stopt op 4 oktober met zijn werkzaamheden. ‘Als sector willen we grip houden op belangrijke taken. Het goed in beeld hebben van verplaatsingen van varkens is daar een van’, zegt voorzitter Eric Douma van LTO-vakgroep Varkenshouderij en vicevoorzitter van de POV.

‘Toen de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) meldde te gaan stoppen met I&R Varkens en de registratie van varkensleveringen, hebben we als POV meteen aangegeven deze dienst op te willen pakken.’

Sectorbelang

Bij een uitbraak van een besmettelijke dierziekte is snel handelen van het grootste belang om de ziekteverwekker in te dammen. Zicht op verplaatsingen van varkens is daarbij essentieel. 'Als sector willen we daar bovenop zitten. Daarom kiezen we ervoor om de taken van het I&RVL-bureau over te nemen', aldus Douma.

Douma: ‘Daar komt bij dat we streven naar een goede dienstverlening voor varkenshouders met zo min mogelijk kosten. Als POV kunnen we dat het beste invullen met een efficiënt gebruiksvriendelijk systeem.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer