Ruimte in Ooststellingwerf

Ooststellingwerf - Gemeente Ooststellingwerf biedt veehouders de komende jaren beperkt ruimte voor bedrijfsontwikkeling. Die voorlopige conclusie trekt LTO Noord na een eerste beoordeling van het concept-bestemmingsplan buitengebied.

Het nieuwe bestemmingsplan ligt sinds afgelopen donderdag zes weken ter inzage. Volgens LTO Noord werpt het in ieder geval geen beperkingen op voor veehouders om bijvoorbeeld aan te haken op landelijk beleid zoals de PAS. Dat maakt dat bedrijven kunnen afwijken van de bestaande situatie, mits dat past binnen het landelijk beleid, stelt LTO Noord vast.
Ooststellingwerf benadrukt in het ontwerp-bestemmingsplan dat voor bedrijfsuitbreiding in de nabijheid van natuur de bewijslast uitdrukkelijk bij de initiatiefnemer ligt. Daarbij wijst de gemeente erop dat dit plan is gericht op het vastleggen van de bestaande situatie en niet zo zeer op ontwikkeling.
‘Dit bestemmingsplan biedt geen kader voor ingrijpende ruimtelijke veranderingen ten opzichte van de bestaande situatie’, waarschuwt de gemeente.

Respect

Volgens Ooststellingwerf respecteert het bestemmingsplan met de gekozen beleidslijn in ieder geval de aanwezige natuurwaarden in het gebied. ‘Mogelijk aanwezige ecologische waarden worden door dit bestemmingsplan niet verstoord.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer