Bereikbaar zijn

Hoe bereikbaar zijn wij als agrariërs anno 2015 en hoe bereikbaar bent u vandaag de dag? Valt het u ook op dat we steeds minder telefoon krijgen, zelfs niet op het mobiel? Volgens mij wordt er veel minder gebeld en zet die tendens door.
Steeds meer mededelingen en berichten gaan via de multimedia. Lekker makkelijk: je leest een antwoord wanneer het je uitkomt. En het komt steeds vaker uit, want we zitten veel minder aan de telefoon.
Even bellen is deels vervangen door ff appen. De taal die daarvoor wordt gebruikt, zorgt soms voor verwarring. Allerlei afkortingen en woordcombinaties komen voorbij.
Behalve Twitter, Linked-In, Facebook en Instagram is er keuze te over om te communiceren met andere mensen. Voorlopig is Whats-App koploper. Zowat iedereen kan foto’s, filmpjes of gesproken berichten versturen.
Laatst zag ik op een hangplek voor ouderen een aantal mannen zitten die allemaal een smartphone in de hand hadden en zaken met elkaar zaten uit te wisselen. Mooi in een kringetje, de telefoons naar elkaar toe.
De overheid loopt nog wat achter wat dat betreft. Als je Dienst Regelingen belt, zit je zomaar langer dan een half uur aan de telefoon. Daar krijg je nog steeds een leuke vrouwenstem die allervriendelijkst zegt: ‘Er is nog één wachtende voor u.’ Dat kan dan zomaar een half uur duren... Zo wordt het geduld van boer en burger vaak op de proef gesteld.
Je zou denken dat nu juist de overheid mee moet kunnen komen met de moderne media. Maar even een appje sturen over een perceelwijziging of over een volgteelt is er nog niet bij. Een foto van een bloemenrand als bewijs. Wie weet kan het allemaal nog eens in de toekomst.
KPN maakt het als provider van mobiele telefonie helemaal bont. Ze hebben een onderzoek laten doen naar telefonische bereikbaarheid van ondernemers in het mkb. Het resultaat liegt er niet om. Meer dan 50 procent was binnen 12 seconden bereikbaar. Blijkbaar zijn er voor de mkb’ers genoeg kansen om de telefoon op te nemen.
KPN zal daar toch zeker van geschrokken zijn. Het wordt heel anders als mkb’ers de KPN proberen te bereiken. Het zou leuk zijn als je bij KPN eens hoorde: ‘Er zijn geen wachtenden voor u.’

Hans van der Heijden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer