Schreur tweede ploeger van Europa (video)

Stefan Schreur uit Schalkhaar werd afgelopen weekend tweede tijdens de Europese ploegkampioenschappen wentelploegen in Borgercompagnie.

Schreur+tweede+ploeger+van+Europa+%28video%29
© Nieuwe Oogst

David Wright uit Noord-Ierland werd eerste met 394 punten, Stefan Schreur tweede met 393 punten en Adrian Jamison derde met 384,5 punten.

Na de eerste dag, het ploegen op stoppelland, stond Schreur eerste. Op zondag, bij het ploegen op grasland, werd hij ingehaald door Wright.

Meer ervaring

Mart Bakker, secretaris van de Europese ploegfederatie, weet wel waarom de Ierse en Engelse deelnemers vaak goed presteren.

'In Nederland heb je als ploeger misschien drie à vier wedstrijden per jaar. In Ierland zijn ze fanatieker en kunnen ze wel twintig wedstrijden ploegen. Dan krijg je meer ervaring.'

De 22 deelnemers kwamen uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Noord-Ierland, Rusland, Schotland, Tsjechië en Zwitserland.

Tien boeren

Zaterdag en zondag waren ook de Europese kampioenschappen voor oldtimers. Op donderdag en vrijdag stonden de Nationale Ploegwedstrijden op het programma. Die werden gewonnen door Stefan Schreur.

De organisatie was in handen van Ploegvereniging Nederland. Tien boeren hadden voor de wedstrijden zo'n 150 hectare beschikbaar gesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer