Boeren Reest en Wieden gaan meer betalen

Boeren in het werkgebied van waterschap Reest en Wieden krijgen volgend jaar te maken met hogere waterschapslasten. Boeren in het gebied van Groot Salland juist minder.

Dat is het gevolg van de fusie tussen beide waterschappen. Deze heeft namelijk tot gevolg dat de belastingtarieven van de beide waterschappen gelijk worden getrokken.

Dat betekent dat de inwoners van Groot Salland meer waterschapsbelasting moeten betalen en die van Reest en Wieden minder.

Groot Salland

Voor boeren is het net andersom. Die in het gebied van Groot Salland gaan minder betalen en boeren van Reest en Wieden meer. De eigenaren van natuurterreinen in beide waterschappen betalen voortaan meer.

Boeren in het gebied van Reest en Wieden krijgen daarnaast te maken met een extra stijging. De waarde van landbouwgrond is toegenomen en die boeren hadden voorheen een lager, niet kostendekkend belastingtarief. De kosten werden deels uit reserves gefinancierd.

Natuurgebieden

Daar komt bij dat de rechter recent een uitspraak heeft gedaan, waardoor een aantal eigenaren van natuurgebieden een lagere belasting gaan betalen.

Voorheen werden deze gebieden aangeslagen als agrarische gronden. De feitelijke hoogte van de waterschapsbelasting is pas in november bekend, na de behandeling van de begroting voor het nieuwe waterschap door de beide algemeen besturen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer