China verbetert aardappelteelt

De eerste workshop van Potato GAP China over duurzame aardappelproductie en processing in China krijgt een vervolg. Potato GAP China is een samenwerkingsverband waarin Chinese en Nederlandse instituten en bedrijven de mogelijkheden onderzoeken om de aardappelproductie te verbeteren.
De workshop in juli, in de Chinese stad Harbin, ging vooral over de uitdagingen en kansen voor de aardappelteelt in China. Aan de veldexcursie en het seminar namen circa honderd personen vanuit zo’n veertig organisaties en bedrijven deel.
Tijdens de workshops was er vooral aandacht voor grondbewerking, kwaliteit van pootgoed, plantmethoden, bemesting, ziekte- en plaagbestrijding en irrigatie. De Nederlandse inbreng was groot.
In 2016 is de volgende workshop in Zhangjiakou. In deze Chinese stad is onder andere Snow Valley gevestigd. Dit bedrijf produceert jaarlijks 20 miljoen miniknollen van aardappelen, meer dan de hele productie in Nederland. Ook staat er de nieuwe fabriek van Aviko, die aardappels verwerkt tot diepvriesproducten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer