België in ban rundertuberculose

In België loopt onderzoek naar rundertuberculose, nadat twee weken geleden een dier van een bedrijf in het Belgische Meeuwen besmet bleek te zijn. Onderzoek leerde dat van de 180 dieren maar liefst 63 dieren besmet waren en 58 dieren verdacht. Dat was reden om alle dieren van dit bedrijf te ruimen.

Pieter StokkermansBijzonder was dat het eerste getroffen bedrijf met 162 opvallend veel contactbedrijven heeft. Dat zijn bedrijven die in het verleden dieren hebben aangevoerd naar het besmette bedrijf of ontvangen hebben van dit bedrijf.
De contactbedrijven werden geblokkeerd en onderzocht. Deze veehouders mogen enkel nog runderen afvoeren naar het slachthuis.
De eerste resultaten van dit onderzoek zijn bekend. Zo zijn 42 bedrijven vrij verklaard, hun blokkering is opgeheven. Op deze bedrijven bleken alle runderen vrij van rundertuberculose te zijn.
Anders is het met 19 andere bedrijven. Deze bedrijven lieten een positief of onduidelijke resultaten zien. Deze bedrijven zijn verdacht en hier volgt aanvullend onderzoek. Van de overige 101 bedrijven zijn de resultaten nog niet bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer