Bij Rivierenland geen paniek om rivierkreeft

Waterschap Rivierenland ziet de wijde verspreiding van de Amerikaanse rivierkreeft nog niet als reden tot paniek. Het waterschap vertrouwt vooral op natuurlijke regulering.

Bij+Rivierenland+geen+paniek+om+rivierkreeft
© VidiPhoto

'Het is een hardnekkig probleem waar weinig aan te doen valt. De verwachting is dat natuurlijke predatoren een steeds groter effect hebben op de populaties rivierkreeften, waardoor deze op den duur kleiner worden', aldus een woordvoerder van waterschap Rivierenland.

Het waterschap monitort de aanwezigheid en het gedrag van de kreeften wel, ook zijn er al diverse onderzoeken uitgevoerd naar het dier.

Wegvangen

Voortplanting en verspreiding tegengaan werkt niet en grootschalig wegvangen heeft geen effect, vooral niet in poldergebieden met een dicht netwerk aan sloten, aldus het waterschap.

Dat blijkt uit onderzoek. 'De kreeften zijn inmiddels zo wijdverspreid dat de inspanningen die nodig zijn om kreeften te bestrijden niet opwegen tegen het verwachte effect', aldus de woordvoerder. Ook zijn de risico's niet zodanig dat grootschalige beheersmaatregelen nodig zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer