Iedere bijeenkomst trekt haar eigen ‘publiek’

Het ene lid bezoekt regelmatig de vergaderingen en het andere lid komt op de excursies af. ‘Zo spreek je wel een groot deel van je leden’, beschrijft Gerjo Jansen het voordeel van deze mix aan type bijeenkomsten.
Jansen is secretaris bij LTO Noord Schoonebeek. Zijn afdeling bezocht het nieuwe melkveebedrijf van de familie Harbers voor een zomerexcursie en barbecue. ‘Dan komen er andere mensen dan normaal op een vergadering komen. Het is zo voor ieder wat wils’, zegt Jansen.
Johan Harbers moest met zijn melkveebedrijf wijken voor natuurgebied Bargerveen en verhuisde naar Barger-Compascuum. ‘Omdat het een compleet nieuw bedrijf is, met een melk-, mest- en voerrobot, was het interessant te zien hoe het werkt. Met 35 leden was het een goede opkomst’, vertelt Jansen.
Naast vijf ‘wintervergaderingen’ aan de hand van thema’s houdt LTO Noord Schoonebeek jaarlijks een excursie met barbecue bij een lid. ‘Puur om eens bij een andere ondernemer kijken, maakt zo’n excursie interessant’, aldus Jansen.
Het accent ligt bij de zomerexcursie op informeel samenzijn. Hoewel er natuurlijk gesproken werd over fosfaatrechten. ‘Op sommige ondernemers heeft het behoorlijk impact. Zo heeft Harbers zijn stal niet vol, dan komt het onderwerp direct boven’, zegt Jansen. Harbers heeft nu 120 melkkoeien, maar zijn nieuwe stal biedt ruimte voor 150 koeien en 100 stuks jongvee.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer