Boer in bad met eigen buffels (video)

Buffelboer Arjan Swinkels uit het Brabantse Son en Breugel kroop gisteren in de modderpoel bij zijn waterbuffels. Daar heeft hij een goede reden voor. Op deze wijze probeert de eigenaar van De Stoerderij een vertrouwensband op te bouwen met zijn 35 runderen.

Boer+in+bad+met+eigen+buffels+%28video%29
© The Milk Story

Hoewel waterbuffels van zichzelf al zeer sociaal en vriendelijk zijn, gedragen ze zich vaak wat ongedurig tijdens het melken. Bij mooi weer kruipt Swinkels daarom regelmatig met de dieren in de poel voor een 'knuffelsessie'.

De meeste van de slechts tien buffelboeren in Nederland houden hun dieren binnen. De waterbuffels van de Brabantse veehouder lopen vrijwel alleen buiten. Alleen tijdens het melken komen ze naar binnen.

Nieuwe Oogst TV


Voor de waterbuffels is een modderbad zeer gezond vanwege de mineralen in de klei, maar ook omdat insecten niet door de modder heen kunnen steken als ze zijn opgedroogd. Naast natuurlijk verkoeling tijdens het warme weer.

Van de melk van de buffels wordt yoghurt, ijs en vleesvervanger panier gemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer