Steun voor fosfaatactie

De oproep om grondgebonden melkveehouderij een plek geven in de regiegroep fosfaatrechten krijgt steeds meer steun.

Meerdere partijen willen zich aansluiten bij het verzoek van Feriening Biologyske Boeren Fryslân, Vereniging Noardlike Fryske Wâlden en Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu. Woordvoerder Diana Saaman wordt ‘overstelpt’ met reacties, geeft ze aan.
Zo beraden het samenwerkingsverband van agrarische natuur- en landschapsverenigingen in West-Nederland Veelzijdig Boerenland en de vereniging van biologische melkveehouders Natuurweide zich binnenkort, laat Saaman weten.
De gelegenheidscoalitie diende een verzoek in bij staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.
Volgens de partijen veroorzaken de aankondigde maatregelen om de fosfaatproductie te beteugelen veel onrust bij met name extensieve melkveehouders. Zij vinden dat de regiegroep fosfaatrechten niet representatief is voor de melkveehouderij in Nederland. Alleen LTO Nederland, NMV, NZO, NAJK en Stichting Natuur en Milieu zijn voor de regiegroep uitgenodigd.
‘De overproductie van fosfaat moet daar worden opgelost, waar het probleem is veroorzaakt’, vinden de partijen. ‘Met een generieke maatregel zoals fosfaatrechten worden alle bedrijven over één kam geschoren.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer