Steun fosfaatactie groeit

Het initiatief van drie noordelijke organisaties om als grondgebonden melkveehouderij een stem te krijgen in de regiegroep die de wetgeving rond fosfaatrechten gaat uitwerken, krijgt brede steun. Ook uit West-Nederland.

Melkveehouders Gijsbert en Femke Bakhuizen uit Abcoude hebben een Facebookgroep voor extensieve melkveehouders opgericht. De groep ‘Fosfaatrechten onrechtvaardig voor (extensieve) grondgebonden boer?’ telt al meer dan vijfhonderd leden.
‘Het kan toch niet zo zijn dat de overheid, NZO en LTO jarenlang aangeven dat grondgebondenheid wenselijk is en vervolgens de groep die hier bewust op heeft ingezet nu onevenredig benadelen’, geven beide initiatiefnemers op Facebook aan.
De groep denkt na over aansluiting bij de gelegenheidscoalitie van de Feriening Biologyske Boeren Fryslân (FBBF), Vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) en Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu (VBBM). Zij hebben bij staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) een verzoek ingediend voor een vertegenwoordiger voor de grondgebonden veehouderij in de regiegroep fosfaat.
Woordvoerder Diana Saaman van de VBBM wordt overstelpt met reacties. Zo beraadt de vereniging van biologische melkveehouders Natuurweide zich binnenkort, laat ze weten. Ook de westelijke koepel van agrarische natuurverenigingen Veelzijdig Platteland overweegt zich bij de coalitie aan te sluiten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer