Nadenken over eigen manier van telen na excursie

‘Tussen aardappels, maïs of vee staan en zien waar de spreker het over heeft. Dat spreekt mensen altijd aan’, zegt voorzitter Bert Wiekema van LTO Noord Haren/Tynaarlo. Dat zag hij onlangs ook tijdens de afdelingsexcursie naar het landbouwvernieuwingsbedrijf Op de Es van Erik Emmens in Zeijen.
Het Drentse bedrijf zet zich in voor het ontwikkelen van kennis rond duurzame landbouw. Samenwerking tussen de akkerbouw en veehouderij staat hierbij centraal.
‘Het grootste deel van onze leden bestaat uit melkveehouders. Voor hen is het interessant om eens op een akkerbouwbedrijf te kijken die de connectie zoekt met melkvee. Dat doet Emmens bijvoorbeeld met de bemesting en met de teelt van soja, waarvan hij hoopt dat het gaat dienen als voer voor melkvee’, aldus Wiekema.
Emmens liet tijdens een rondleiding diverse innovaties en demonstratievelden zien. ‘Het was boeiend’, stelt Wiekema. ‘Hij had bijvoorbeeld – via ForFarmers - een demoveld met verschillende rassen maïs staan. Hij legde uit hoe dat gaat. Ik denk dat mensen dan toch ook gaan kijken naar hun eigen manier van telen.’
Het afdelingsbestuur bezocht drie jaar geleden Op de Es al eens, toen met de gemeentelijke fractie van D66. ‘We hadden onze visie op het bestemmingsplan buitengebied ingediend. D66 stelde dat ze daar ver in mee kon gaan, maar dat een aantal fractieleden een duwtje in de rug nodig had. Die hebben we hun gegeven.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer