Drie tips van het Informatiecentrum

Aan het Informatiecentrum van LTO Noord wordt een grote verscheidenheid aan vragen gesteld. Regelmatig verwijzen we leden voor meer informatie naar websites. Twee daarvan brengen we onder de aandacht, plus een handige tip.

Ik overweeg asbest te saneren, hebben jullie meer informatie?
Het voorlichting- en kenniscentrum AgroAsbestveilig geeft praktische en financiële informatie over asbestverwijdering in het buitengebied. Een stappenplan is beschikbaar, er zijn collectieve saneringstrajecten en er kan een quickscan ingevuld worden voor advies op maat. Voor informatie: www.agroasbestveilig.nl
Waar kan ik het trekkerrijbewijs behalen?
Op de website van Cumela staat een overzicht van aanbieders: www.cumela.nl, zoeken op opleiders.

DERK

Leden bellen of mailen niet alleen met vragen, maar geven ook reacties en hebben regelmatig tips. De volgende tip willen we u niet onthouden.
Een veehouder belde het informatiecentrum met een vraag, maar gaf daarbij aan dat hij eigenlijk de stal moest schoonspuiten, iets wat hij liever niet deed. Hij gaf aan wel geleerd te hebben dat werken volgens DERK een beter systeem was. DERK staat voor Doe-Eerst-De-Rotklussen. Deze werkwijze heeft een positief effect op het gevoel van werkdruk.
Regelmatig horen we dat ook het verwerken van het e-mailverkeer als lastige klus wordt ervaren. Hierbij is een goede tip de binnenkomende mail te selecteren op: moet ik reageren, is het ter kennisgeving of is het informatie? Maak per bericht een afweging van de prioriteit en maak eventueel verschillende mapjes om zo zaken snel te ordenen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer