Knobbelzwanen in bewaring genomen

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben woensdag bij een dierenhandelaar in Noord-Holland twaalf knobbelzwanen in bewaring genomen.

Knobbelzwanen+in+bewaring+genomen
© NVWA

De zwanen hadden een te grote maat pootring om, waardoor de legaliteit van de dieren niet kon worden aangetoond. De verkoper had de zwanen vorig jaar gekocht bij een zwanendrifter.

Vanwege het warme weer worden de dieren op een later moment overgebracht naar een opslaghouder van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De NVWA wil hittestress tijdens het transport voorkomen.

Flora- en faunawet

Knobbelzwanen mogen volgens de Flora- en faunawet alleen worden verhandeld als de legaliteit van de dieren kan worden aangetoond. De zwanen moeten worden geringd met een naadloos gesloten pootring met een diameter van maximaal 26 millimeter. De diameter van de pootring is belangrijk omdat te grote pootringen verwijderd en verwisseld kunnen worden.

In mei en juni nam de NVWA ook al in totaal 132 zwanen in bewaring bij twee zwanendrifters en tijdens transport naar het buitenland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer